ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Успешно завършени поръчки на сайта adrem.bg се обработват в рамките на 3 до 5 работни дни или повече, в зависимост от натовареността на електронната книжарница и спецификата на избраните продукти.

Доставката за България е фиксирана на 5.00 лв и се извършва със Спиди или Еконт. Доставката до чужбина се извършва с куриери, с които работи обслужващия ни логистичен цетър и стойността и се формулира, според тарифите и изискванията на съответния куриер в чужбина.

За поръчки на стойност равна или по-висока от 70 лв. доставката за България е безплатна.

Няма техническа възможност за добавяне или премахване на продукти, във вече завършени поръчки.

Няма техническа възможност за сливане или обединяване на поръчки.

При предварително платени поръчки (с карта, по банка или epay, stripe), както и за поръчки с доставка до АПС, няма техническа възможност за опцията “Преглед” на пратката.

След успешно завършване на поръчка, молим да запишете номера на заявката си.

В случай, че не получите мейл, не се притеснявайте – имате ли номер, значи поръчката Ви е постъпила в системата ни.

 ВАЖНО! За всички поръчки направени по време на предпродажба има процент отстъпка, като крайната цена е посочена на adrem.bg!

Срокът за доставка на поръчките, направени по време на прeдпродажбена кампания на Онлайн книжарница adrem.bg, е до 20 РАБОТНИ ДНИслед приключване на ПРЕДПРОДАЖБАТА! Този срок може да бъде удължен допълнително в зависимост от наличностите към момента на обработка на поръчката, поръчаните продукти и натовареността на електронната книжарница.
По възможност, молим да не правите спешни поръчки, защото не гарантираме тяхното изпълнение в по-ранен срок от обявения. 

Имайте предвид че няма техническа възможност за добавяне или премахване на артикули от вече завършени поръчки. Няма възможност за обединяване или сливане на поръчки и всяка поръчка се обработва и доставя поотделно и поетапно, според реда си на постъпване.

Имайте предвид, че обработката на огромният обем от поръчки, понякога ни възпрепятства да отговаряме на всички телефонни обаждания.

В случай, че не можете да се свържете с нас по телефона, пишете ни на office@adrem.bg и при първа възможност ще Ви върнем отговор.

Заявената за покупка стока се доставя за сметка на Клиента до посочения от него куриерски офис. Срокът на доставка може да бъде удължен до 30 дни от деня на поръчката в случай на:
– провеждани от adrem.bg кампании, свързани с продажба на по-ниски цени, на предлагани стоки;
– в случай, че поръчаната стока не е налична на склад;
– при дадени от Клиента неверни данни, необходими за доставката;
– при невъзможност за връзка с Клиента;
– форсмажорни обстоятелства, независещи от adrem.bg.


Възможно е забавяне и в случаи, в които поради обема, естеството на поръчката и/или непредвидени обстоятелства се налага по-дълъг срок за доставка, за което Клиентите следва да бъдат уведомени своевременно.
Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида ѝ и транспорта.
Молим да се възползвате от опцията ПРЕГЛЕД, за да се уверите, че продуктите са в добър търговски вид.

За доставките си в България Онлайн книжарница adrem.bg се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт. Стойността на доставката е фиксирана на 5.00 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка.

За чужбина доставката се изчислява според тарифите на куриерите, с които работи обслужващия ни логистичен център, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършите поръчката си.

Поръчки, направени извън предпродажбена кампания, се обработват и изпращат в срок до 5 работни дни (при изчерпани наличности към момента на обработка на поръчката или други форсмажорни обстоятелства, може да има допълнително забавяне), след като поръчката е преминала в статус “Подготовка”. Клиентът бива уведомен, чрез мейл, за промяната и статуса на поръчката си.

В случай, че сте избрали начин на плащане “Наложен платеж”, моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката или предаването на Вашата поръчка.
Тя съответства на документа Касов бон/Касова бележка. За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ

Право на отказ на закупена стока


Съгласно чл.50 от ЗЗП, потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, с изключение на разходите за връщане на стоката. Срок за упражняване на право на отказ – 14 дни. Потребителят носи отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките или доброто им функциониране.

За упражняване право на отказ Купувачът може да използва имейл адрес на който да предяви претенции: office@adrem.bg

  • Номер на поръчка
  • Имена на клиент
  • Телефон за връзка
  • IBAN на клиента
  • Титуляр на сметката.

Възстановяването на заплатената сума ще се извършва в 14-дневен срок, считано от датата на прекратяване на договора за дистанционна продажба от страна на Купувача.

Поръчки, които не са напуснали обслужващия ни Логистичен център https://shipio.bg/, могат да бъдат анулирани чрез мейл до info@shipio.bg или телефонно обаждане на тел. +359 888 91 91 61.


Книгите, напуснали Логистичния център, подлежат на връщане, ако имат дефекти или недостатъци, които пречат на възприемането на смисловата цялост на текста или са деформирали техния външен вид – бели страници, пропуснати, разбъркани или обърнати коли, скъсани корици.

Транспортните разходи по връщане са отговорност на Адрем Пъблишиниг ООД
При констатация на дефектна стока Адрем Пъблишиниг ООД се ангажира тя да бъде подменена с нова съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да бъде възстановена депозираната за стоката сума в 14-дневен срок, считано от упражняване на рекламация.

Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Адрем Пъблишиниг ООД.


 При несъответствие на стоката с основните характеристики, посочени в страницата, Адрем Пъблишиниг ООД възстановява заплатената за стоката от потребителя сума, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на стоката, съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП  в срок от 14 дни от получаване на стоката.

Алтернативно решаване на спорове /АРС/

При възникнал спор, който е отнесен за разглеждане от потребителя директно към търговеца, но не е бил решен между тях, потребителят има възможност за Алтернативно решаване на спорове /АРС/ https://kzp.bg/

Алтернативното решаване на спорове между потребители и търговци представлява извънсъдебно помирително производство на доброволен принцип. То се осъществява посредством помирителни комисии.

Потребителите имат две възможности:

  • Да използват Европейската платформа за онлайн решаване на спорове (ОРС) / http://ec.europa.eu/odr / – единен портал за достъп, който позволява на потребителите и търговците в ЕС да уреждат споровете си, свързани с трансгранични онлайн покупки, а така също и с национални.
  • Да подадат заявление за осъществяване на посредничество директно към КЗП, намиращо се в текущата секция. Информация за видовете помирителни комисии и стъпките за формиране на помирителна комисияhttps://kzp.bg/login

Благодарим за разбирането! Приятно пазаруване!
Екипът на Adrem.bg