Естествено лечение на менструална или хормонална мигрена

14 декември 2020 г. от Лара Брайдън

Няколко фактора допринасят за менструални или хормонални мигрени, включително индуциран от Естроген, висок Хистамин и промяната в невротрансмитери, когато и естрогенът, и прогестеронът спаднат в края на цикъла.

Най-добрите природни лечения за хормонални мигрени включват естествен прогестерон и магнезий. Хапчетата за хормоналния контрол на раждаемостта обикновено не са добра идея.

ХОРМОНАЛНИЯТ КОНТРОЛ НА РАЖДАЕМОСТТА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ИЛИ ВЛОШИ МИГРЕНАТА

Всички видове хапчета за хормонален контрол на раждаемостта могат да влошат мигрената, но естрогенните хапчета са особено лоши и носят по-висок риск от инсулт за страдащите от мигрена, отколкото за други жени .

👉 Съвет: Ако развиете силно пулсиращо главоболие на хормоналната спирала, консултирайте се с Вашия лекар, защото това може да е състояние, наречено вътречерепна хипертония .

РОЛЯТА НА ГЛУТАМАТА ПРИ МИГРЕНА

Ново изследване предполага, че мигрената може да бъде предизвикана от „шлейфове“ на възбуждащия невротрансмитер глутамат, движещ се на вълни през мозъка .

Решението е магнезий, който помага за предотвратяване на мигрена , вероятно като предпазва невроните от глутамат. Магнезият също стабилизира серотониновите рецептори, намалява възпалението и предотвратява отделянето на вещество-Р, което е невротрансмитерът, стимулиращ болката, участващ в мигрена. Той се комбинира добре с таурин, успокояваща аминокиселина, която също може да помогне за мигрена .

КАК ЕСТРОГЕНЪТ ВЛИЯЕ НА МИГРЕНА

Естрогенът засяга менструалната мигрена по два начина. Първо, твърде много естроген може да причини активиране на мастоцитите и висок хистамин, което може да влоши мигрената. Второ, спад от висок към нисък естроген в края на цикъла може да промени нивата на серотонин, глутамат и други невротрансмитери.

Прогестеронът от друга страна намалява хистамина и успокоява мозъка и намалява глутамата. Микронизираният прогестерон пер орално се предлага под формата на Prometrium или Utrogestan капсула и се приема преди лягане през двете седмици преди периода. За повече информация относно прогестерона вижте раздела за мигрена в новото ми ръководство за възстановяване на хормони в перименопаузата .

👉 Съвет: Няма прогестерон в който и да е тип хапче за хормонален контрол на раждаемостта. Контрацептивните лекарства са прогестини, които нямат същите ползи и носят риск от рак .

ДРУГИ ДОБАВКИ ПРИ МИГРЕНА

Магнезият и прогестеронът са най-доброто естествено лечение за мигрена. Ето още няколко опции.

https://www.larabriden.com/birth-control-cause-headaches…/

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *